Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sushi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ryżu do sushi
-
60 g octu ryżowego
-
20 g cukru
-
2 łyżeczki soli
-
1000 g wody
-
200 g wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm kostkę200 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
-
100 - 120 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
4 łyżki serka kremowego
-
2 awokado pokrojone w 1,5 cm kostkę
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2142.9 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
2626.1 kJ /
627.7 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
75.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 dk
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2sa 45 dk
Krewetki w sosie maślanym
25 dk
Ryż do sushi
1sa
Makaron udon z krewetkami
30 dk
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1sa 25 dk
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 dk
Sushi z wędzonym łososiem
1sa 20 dk
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1sa 10 dk
Pad thai
45 dk
Sushi z krewetkami w tempurze
2sa 40 dk
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1sa 20 dk