Sałatka z burakami i gruszką

Sałatka z burakami i gruszką

4.7 362 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
  • 20 g oleju z pestek winogron
    20 g oliwy z oliwek
  • 15 g octu balsamicznego
  • 20 g wody
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 80 g sera feta pokruszonego
  • 150 g mieszanki sałat
  • ½ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
  • ½ granatu tylko pestki, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432 kcal / 1808 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 895.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...