
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakami i gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
20 g oleju z pestek winogron
-
15 g octu balsamicznego
-
20 g wody
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka pestek dyni
-
80 g sera feta pokruszonego
-
150 g mieszanki sałat
-
½ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
½ granatu tylko pestki, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432 kcal /
1808 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
895.1 mg