Urządzenia i Akcesoria
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego lub lekko solonych, plus dodatkowo 3 łyżki przekrojonych na pół, do dekoracji
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
200 g mąki orkiszowej, razowej200 g mąki orkiszowej, białej
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 jajka
-
230 g jogurtu naturalnego
-
80 g masła orzechowego w temp. pokojowej
-
50 g oleju
-
50 g czekolady deserowej, grubo posiekanej, plus dodatkowo 3 łyżki do dekoracji50 g groszków czekoladowych plus dodatkowo 3 łyżki do dekoracji
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
90.5 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1100.7 kJ /
263.1 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffiny mocy
55 min
Zdrowe kulki kakaowe
1 godz. 20 min
Batony z musli
50 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min