Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
380 g
Składniki
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g ciastek Speculoos (patrz wskazówka)
-
20 g miodu płynnego
-
50 g oleju kokosowego50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
½ - 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
25.5 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
4901.8 kJ /
1057.4 kcal
Tłuszcz
58.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
38.2 g
Węglowodany
121.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Piernikobrownie
1 godz.
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.