Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
380 g
Składniki
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g ciastek Speculoos (patrz wskazówka)
-
20 g miodu płynnego
-
50 g oleju kokosowego50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
½ - 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
25.5 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
4901.8 kJ /
1057.4 kcal
Tłuszcz
58.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
38.2 g
Węglowodany
121.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka Speculoos
3 godz.
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Krem z ciastek korzennych
10 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Przyprawa do piernika
5 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 godz. 20 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min