Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
380 g
Składniki
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
200 g ciastek Speculoos (patrz wskazówka)
-
20 g miodu płynnego
-
50 g oleju kokosowego50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
½ - 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
25.5 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
4901.8 kJ /
1057.4 kcal
Tłuszcz
58.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
38.2 g
Węglowodany
121.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Słodkie migdały w karmelu
20 min
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Ciastka Speculoos
3 godz.