Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timbale
- 2 białka
- 20 g żelatyny w proszku
- 100 g wrzącej wody, do namoczenia
- 150 g twarogu, półtłustego, pokrojongo na kawałki
- 250 g mleka
- 50 - 60 g cukru
- 80 - 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
Polewa malinowa
-
300
g malin, świeżych
lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 10 g cukru
- 4 plastry limonki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 660 kJ / 158 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1h 45min
Mleko kasztanowe z Nutellą®
45 Min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25min
Pulpety perłowe z ryżem
2h
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Deser z solonym karmelem
1h
Rajski sorbet owocowy
5min
Naleśniki à la Suzette
55min
Koktajl mleczny o smaku szarlotki
45 Min
Sos berneński
15min
Lody wiśniowo-bananowe
10min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min