Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timbale
- 15 g żelatyny w proszku
- 60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 2 białka
- 150 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 220 g mleka
- 60 g cukru
- 5 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
-
200
g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji - 40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 953.6 kJ / 227.9 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 194.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koktajl z mango i truskawek
15 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Semifreddo kawowe
6h 30 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Czekoladowe słoiczki
40min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5h 40 min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10 phút
Koktajl mleczny orzechowo-czekoladowy
10 Min
Krem z pistacjami
20 Min