
Urządzenia i Akcesoria
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Timbale
-
15 g żelatyny w proszku
-
60 - 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
2 białka
-
150 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
220 g mleka
-
60 g cukru
-
5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Sos malinowy
-
200 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
40 - 60 g cukru (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
227.9 kcal /
953.6 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
194.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKA POKUSA
9 Przepisów
Polska
Polska