Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g mleka
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 - 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g cukru
-
10 g cukru z wanilią10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Mus z mango
-
1 mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczkę żelatyny w proszku
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. maliny, borówki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1652.3 kJ /
394.7 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Węglowodany
32.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Serniczki w słoikach
4 godz.