
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g mleka
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 - 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Mus z mango
-
1 mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczkę żelatyny w proszku
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. maliny, borówki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.7 kcal /
1652.3 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
32.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
34.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska