
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
mleka100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego15 - 30 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
Mus z mango
-
mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
żelatyny w proszku1 łyżeczkę
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. maliny, borówki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.7 kcal /
1652.3 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
32.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
34.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Panna cotta
3 godz. 15 min