Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
TM6 TM5

Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango

4.6 (110 ocen)

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 100 g mleka
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 - 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 50 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 10 g cukru z wanilią

Mus z mango

  • 1 mango, dojrzałe, obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczkę żelatyny w proszku
  • owoce jagodowe, świeże, np. maliny, borówki, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1652.3 kJ / 394.7 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
32.3 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Błonnik
1.6 g
Sód
34.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy