
Wersje kompatybilne
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
- 100 g mleka
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 15 - 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 50 g cukru
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 10 g cukru z wanilią
Mus z mango
- 1 mango, dojrzałe obrane, pokrojone na kawałki (250-300 g)
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczkę żelatyny w proszku
- owoce jagodowe, świeże np. maliny, borówki, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 394.7 kcal / 1652.3 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Sód
- 34.5 mg