Urządzenia i Akcesoria
Świąteczny sernik Speculoos
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
180 g herbatników digestive180 g ciastek Speculoos (patrz wskazówka)
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
200 g kremu Speculoos (patrz wskazówka)
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka
-
20 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
woda do pieczenia
Polewa i dekoracja
-
150 g cukru pudru
-
250 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
skórka otarta z połowy pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
77.7 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
3438.2 kJ /
821.2 kcal
Tłuszcz
56.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
33.7 g
Węglowodany
75.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Tiramisu
5 godz. 25 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min