Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z krewetek i borówkowy drink z Prosecco
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
4 porcje
Składniki
Pieczywo do kanapek
-
180 g wody
-
70 g mleka
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej tortowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
10 g soli
Pasta z krewetek
-
150 g krewetek, gotowanych mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Borówkowy drink z Prosecco
-
250 g borówek, świeżych
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 g szampana, mocno schłodzonego350 g wina musującego, typu Prosecco mocno schłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1469.5 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3633 kJ /
868.3 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
121.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska