Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 140 g de vin blanc
- 260 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule et le plan de travail
- 1 pâte brisée maison
- 300 g de saint-nectaire, coupé en belles tranches
-
50
g de cerneaux de noix
lub 50 g de pignons de pin - salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2834.9 kJ / 683.3 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 53.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 886 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne chèvre et courgette
1sa
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 Min
Tarte au magret fumé
45 dk
Galette des rois façon tartiflette
1sa 30 dk
Tagliolini au cabillaud et au combava
25min
Boulettes de bœuf aux pois chiches
40min
Ailes de poulet, sauce aux cacahuètes et riz basmati
50min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 dk
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1sa
Gratin de pâtes au chèvre
40min
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55 Min