Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de lait entier
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 300 g de cerises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.2 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 83.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulant citron-curry
3h
Pannacotta
5h 50min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Feuilleté chantilly et fraise
1h 30min
Tarte noix de coco et chocolat sans cuisson
2h 20min
Coupe infernale
12 Std. 45 Min
Cheesecake à la betterave
3 godz. 15 min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12h
Flan aux pommes
50min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min
Tiramisu aux fraises
4h 30min