Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de lait entier
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 300 g de cerises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.2 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 83.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20min
Pannacotta
5h 50 min
Coupe infernale
12 Std. 45 Min
Crèmes aux framboises
4 Std. 25 Min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Cheesecake à l'avocat
13 godz. 30 min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Glace à la verveine et coulis de framboises
16 Std. 30 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1 Std. 5 Min
Pannacotta à l’orange
4 Std. 25 Min
Pannacotta aux fruits rouges
3 Std. 25 Min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min