Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 50 g d'eau
- 15 prunes, coupées en deux
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1124 kJ / 266.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 88.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1h 40 min
Gâteau léger aux pommes
1h
Cuajada aux abricots
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Flan aux pommes
50min
Clafoutis aux pommes et amandes
1h
Tarte aux poires à l'ancienne
1 Std. 10 Min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min