Urządzenia i Akcesoria
Gâteau renversé aux prunes et caramel
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts
Składniki
-
beurre pour le moule
-
300 g de sucre en poudre
-
4 œufs
-
10 g de sucre vanillé
-
50 g d'eau
-
15 prunes coupées en deux
-
120 g de farine de blé
-
1 pincée de sel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 part
Sód
88.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1124 kJ /
266.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
50.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°38
46 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Crumble aux prunes
40 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Crumble pommes-figues
45 min
Tarte briochée aux abricots
3 godz. 10 min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 min
Clafoutis pêche-framboise
50 min
Tarte aux poires à l'ancienne
1 godz. 10 min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 min
Tarte à gros bords
1 godz. 50 min
Far breton aux pruneaux
1 godz.