Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 10 g de sucre vanillé
- 50 g d'eau
- 15 prunes, coupées en deux
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1124 kJ / 266.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 88.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
1 godz.
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Clafoutis abricot-romarin
55 Min
Tarte briochée aux abricots
3h 10min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Cake aux fruits secs
2 godz.
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Flan sans pâte
6 Std.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Cuajada aux abricots
50min
Crumble aux prunes
40min