Gâteau renversé aux prunes et caramel

Gâteau renversé aux prunes et caramel

3.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • 300 g de sucre en poudre
  • 4 œufs
  • 10 g de sucre vanillé
  • 50 g d'eau
  • 15 prunes coupées en deux
  • 120 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 266.5 kcal / 1124 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 88.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...