Cream of mushroom soup

Cream of mushroom soup

4.2 230 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • button mushrooms cut into halves
    400 g
  • water
    500 - 550 g
  • milk
    200 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • plain flour
    50 g
  • salt (optional)
    ½ tsp
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    4 sprigs
  • cream cheese (optional)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 176.8 kcal / 742.6 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 12.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 573.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...