Cream of mushroom soup
TM6 TM5 TM31

Cream of mushroom soup

4.2 (218 ocen)

Składniki

  • 400 g button mushrooms, cut into halves
  • 500 - 550 g water
  • 200 g milk
  • 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 50 g plain flour
  • ½ tsp salt (optional)
  • 50 g pouring (whipping) cream
  • 4 sprigs fresh parsley, leaves only
  • 40 g cream cheese (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
742.6 kJ / 176.8 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
12.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
1.7 g
Sód
573.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy