Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g fresh field mushrooms
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 40 g unsalted butter, cut into cubes
- 30 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1000 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 50 g fresh shiitake mushrooms, cut into quarters
- fresh chives, finely chopped for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 549 kJ / 130.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 892 mg
Alternatywne przepisy
Cream of mushroom soup
20min
Cucumber soup
25min
Spicy cauliflower soup
20min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Green goodness soup
10 min
Carrot and coriander soup
30min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Butternut pumpkin soup, fish with rice and vegetables, apple-pear crumble
1h
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45min
Cream of tomato soup
25min
Broccoli and blue cheese soup
25min
Broccoli soup with sage oil
30min