Mushroom soup

Mushroom soup

3.2 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh field mushrooms
    100 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
    1
  • unsalted butter cut into cubes
    40 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    30 g
  • water
    1000 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • fresh Swiss brown mushrooms cut into quarters
    100 g
  • fresh shiitake mushrooms cut into quarters
    50 g
  • fresh chives finely chopped for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 130.8 kcal / 549 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 892 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...