
Urządzenia i Akcesoria
Ravioli z pokrzywą i ricottą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
Ciasto
-
mąki pszennej300 g
-
jajka (150 g), rozmiar M3
-
oliwy z oliwek20 g
-
żółtko1
Farsz
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
liści tymianku, świeżych1 łyżeczka
-
liście szałwii, świeże (opcjonalnie)3
-
orzechów laskowych40 g
-
masła30 g
-
liści pokrzywy umytych i osuszonych (patrz wskazówka)130 - 150 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki150 g
-
sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki70 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Sos
-
masła50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
Ravioli
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda do gotowania ravioli
-
sól do gotowania ravioli
-
szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej na 1 cm paski4 plastry
-
oliwa z oliwek do podsmażenia szynki szwarcwaldzkiej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
855.2 kcal /
3580.8 kJ
Białko
35.8 g
Tłuszcz
53.2 g
Węglowodany
60.9 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska