
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 słoików
Składniki
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)2500 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół200 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
cukru160 g
-
octu balsamicznego160 g
-
oleju30 g
-
soli4 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
liście laurowe, suszone2
-
goździki4
-
ziarna ziela angielskiego4
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
167.4 kcal /
700.6 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
947.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Ketchup z dyni
40 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.