Ketchup

Ketchup

4.9 193 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 słoików

Składniki

  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
    2500 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • cukru
    160 g
  • octu balsamicznego
    160 g
  • oleju
    30 g
  • soli
    4 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • liście laurowe, suszone
    2
  • goździki
    4
  • ziarna ziela angielskiego
    4

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 167.4 kcal / 700.6 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 947.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...