Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 słoików
Składniki
-
2500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
160 g cukru
-
160 g octu balsamicznego
-
30 g oleju
-
4 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 goździki
-
4 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
947.8 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
700.6 kJ /
167.4 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórki w zalewie curry (TM6, TM7)
25 мин.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 мин.
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1ч. 10 мин.
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2ч. 20 мин.
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2ч.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1ч. 15 мин.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 мин.
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9ч.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1ч.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1ч. 20 мин.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1ч. 10 мин.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 мин.