Ketchup

Ketchup

4.9 194 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 słoików

Składniki

  • 2500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 160 g cukru
  • 160 g octu balsamicznego
  • 30 g oleju
  • 4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 goździki
  • 4 ziarna ziela angielskiego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 167.4 kcal / 700.6 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 947.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...