Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de hojas de salvia secas (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de albahaca seca
- 1 cucharadita de estragón seco (opcjonalnie)
- 230 - 250 g de tofu firme
- 15 - 20 g de vinagre de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 5221 kJ / 1248 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 120 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2363.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 godz. 20 min
Lasaña de lentejas vegana
2 godz. 20 min
Hamburguesas vegetarianas de remolacha
3h 25min
Mantequilla de nueces pacanas
30 min
Bases: bechamel vegana, lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 godz. 20 min
Fajitas veganas con tofu
25 min
Gratinado vegano de pasta Alfredo
45 min
Queso vegano rústico con cerveza y cominos
45 min
Hummus de judías blancas con pimientos
30 min
Dip de queso vegano de anacardos
5min
Curry vegano con tofu
30 min
Tostas de sobrasada vegana
30 min