Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noix décortiquées
- 50 g d'échalotes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de gorgonzola, coupé en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 5 g de fécule de maïs
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
350
g de pâtes sèches, type fettucine
lub 350 g de pâtes sèches aux œufs, type tagliatelle - feuilles de basilic frais, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3104 kJ / 743.3 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 870.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti o palmo
35 min
Linguine aux champignons et aux lardons
30 dk
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15 min
Risotto crémeux au camembert
35 min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30 dk
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13 godz. 30 min
Crème d’avocat au basilic, spaghetti complets
20 min
Gratin de pâtes au chèvre
40 min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 min
Gnocchi à l'amatriciana
25 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 min