Pâtes au gorgonzola

Pâtes au gorgonzola

4.4 497 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de noix décortiquées
  • 50 g d'échalotes
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de gorgonzola coupé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu
  • 5 g de fécule de maïs
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pâtes sèches, type fettucine
    350 g de pâtes sèches aux œufs, type tagliatelle
  • feuilles de basilic frais ciselées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 743.3 kcal / 3104 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 41.8 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 870.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...