![Heirloom Tomato Gazpacho Heirloom Tomato Gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0203ed66623fd1ddde9ce0232bc31063/Derivates/492cafb4357e583dc862f51567a2e8b7d7936b58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g shallots, cut into pieces
- 1 - 2 garlic cloves, to taste
- 1 fresh Fresno chilli (see Tip)
- 140 g red bell pepper, stem, seeds and pith removed, cut into pieces
- 170 g English cucumbers, cut into pieces
- 680 g heirloom tomatoes, quartered
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 30 g red wine vinegar
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 - 4 sprigs fresh basil, leaves only, hand torn
- 10 fresh chives, thinly sliced
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807.7 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 450.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheat's Sriracha Sauce
Brak ocen
Challah
3 Std. 10 Min
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4 godz. 45 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1 Std.
Green Bean and Radicchio Salad with Chèvre
40 Min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 Min
Maple Miso Vinaigrette
5 Min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (Metric)
30 Min
Challah
3 Std. 10 Min
Sous-vide Miso Aubergine
2 godz. 50 min
Hummus
5 Min
Nut Milk (TM6 Metric)
10 Min