Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto

Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto

4.3 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • oil high temperature (avocado, safflower, grapeseed)
    1 oz
  • parsnips sliced (½ in.)
    16 - 17 ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • yellow onions cut into pieces
    3 oz
  • unsalted butter
    ½ oz
  • chicken stock
    19 oz
  • canned cannellini beans rinsed, drained
    3 ½ oz
  • pure maple syrup plus extra to garnish (optional)
    ½ - 1 oz
  • half and half plus extra to garnish, to taste
    3 ½ oz
  • mixed fresh herbs to garnish
  • prosciutto (opcjonalnie) oven dried, in pieces (see Tip)
    4 slices

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 282.5 mg
Białko 7 g
Kalorie 1352.1 kJ / 323.2 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...