![Butternut Squash Coconut Curry Butternut Squash Coconut Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28c442f9-8f86-4744-a754-62e905561505/Derivates/d1d67b81-1de6-48db-b6c4-628243d37858.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onion, quartered
- 1 garlic clove
- ½ oz oil
- 2 oz green curry paste
- ⅛ tsp ground cardamom
- ⅛ tsp mustard seeds
- 1 oz fresh lemongrass, in thirds
- 1 heaping tsp vegetable stock paste
- 6 oz water
- 1 can coconut milk (approx. 14 oz)
-
14
oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
lub 14 oz kabocha squash, peeled and cubed (1 in.) - ½ tsp salt
- 5 oz zucchini, cubed (1 in.)
- 8 oz cauliflower florets
- 3 oz red bell pepper, cubed (1 in.)
- 1 can garbanzo beans (approx. 16 oz), drained
- mint leaves, sliced, to garnish
- 1 lime, quartered, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1938.7 kJ / 463.4 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 717.4 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin Chili
50 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Lentil Loaf
1 Std. 10 Min
Indian Vegetable Curry
50 Min
Pumpkin Curry
45min
Black Bean Walnut Patties
35 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetarian Chili
50 Min
Risotto with Spinach and Peas
30min