Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz yellow onion, quartered
- 1 garlic clove
- ½ oz oil
- 2 oz green curry paste
- ⅛ tsp ground cardamom
- ⅛ tsp mustard seeds
- 1 oz fresh lemongrass, in thirds
- 1 heaping tsp vegetable stock paste
- 6 oz water
- 1 can coconut milk (approx. 14 oz)
-
14
oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
lub 14 oz kabocha squash, peeled and cubed (1 in.) - ½ tsp salt
- 5 oz zucchini, cubed (1 in.)
- 8 oz cauliflower florets
- 3 oz red bell pepper, cubed (1 in.)
- 1 can garbanzo beans (approx. 16 oz), drained
- mint leaves, sliced, to garnish
- 1 lime, quartered, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1938.7 kJ / 463.4 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 717.4 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Risotto with Spinach and Peas
30min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Pumpkin Curry
45min
Vegetarian Chili
50min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 Std. 10 Min
Vegetarian Lasagna
2h 30min
Indian Vegetable Curry
50min
Vegetable Stew
1h 15min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45min