Szpajza czekoladowo-cytrynowa
TM6 TM5

Szpajza czekoladowo-cytrynowa

4.4 (77 ocen)

Składniki

  • 70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 5 jajek
  • 125 g wody, gorącej
  • 2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (12,5 g)
  • 100 g cukru pudru
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • bita śmietana, do dekoracji
  • wiórki czekoladowe, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1193.1 kJ / 285.2 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
33.9 g
Tłuszcz
12.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
2 g
Sód
84.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy