
Urządzenia i Akcesoria
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
125 g wody gorącej
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (12,5 g)
-
100 g cukru pudru
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
bita śmietana do dekoracji
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.2 kcal /
1193.1 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
33.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
84.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Świąteczne tiramisu
5 godz. 25 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Moczka
45 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Krem z pistacjami
20 min
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min