Szpajza czekoladowo-cytrynowa

Szpajza czekoladowo-cytrynowa

4.5 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 5 jajek
  • 125 g wody gorącej
  • 2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (12,5 g)
  • 100 g cukru pudru
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • bita śmietana do dekoracji
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 285.2 kcal / 1193.1 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 84.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...