Urządzenia i Akcesoria
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
125 g wody gorącej
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku (12,5 g)
-
100 g cukru pudru
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
bita śmietana do dekoracji
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.5 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1193.1 kJ /
285.2 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
33.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.