![Gęsty budyń – 1100 g Gęsty budyń – 1100 g](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1103f1c1-dbcd-4867-b27d-1629a571f6c7/Derivates/1185fa4a-9ab5-46e0-88a8-b848cd27c1a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 6 jajek
- 100 - 200 g cukru
-
90
g skrobi ziemniaczanej
lub 90 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Jogurt waniliowy
12h 20min
Płynny budyń – 650 ml
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Jogurt grecki
12h 15 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Budyń czekoladowy
10 min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Karmelowy budyń
1 godz.
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10 min.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10 min.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min