Urządzenia i Akcesoria
Gęsty budyń – 1100 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 jajek
-
100 - 200 g cukru
-
90 g skrobi kukurydzianej90 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98 mg
Białko
8 g
Kalorie
969 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Budyń bez laktozy
20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Kasza manna
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Deser z kaszy manny
20 min
Kakao do picia
10 min
Budyń czekoladowy
10 min