Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 6 jajek
- 100 - 200 g cukru
-
90
g skrobi ziemniaczanej
lub 90 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 mnt
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 mnt
Płynny budyń – 1200 ml
15 mnt
Budyń bez laktozy
20 mnt
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
3 godz.
Płynny budyń – 650 ml
15 mnt
Karmelowy budyń
1j
Budyń czekoladowy
10 mnt
Gęsty budyń – 600 g
15 mnt
Sos karmelowy
1j 30 mnt
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 mnt
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 mnt