
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny na zakwasie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
26 kromek
Składniki
Zaczyn pszenny (dzień 1.)
-
wody70 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-75070 g
-
zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)5 - 15 g
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-75060 g
-
wody60 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750470 g
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
-
wody zimnej270 g
-
olej do natłuszczenia
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia
-
kostek lodu lub ½ szklanki wody5 - 10
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
84.1 kcal /
352 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
180.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska