
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
-
masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki300 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia140 g
-
mąki kukurydzianej140 g
-
mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)50 g
-
mąki jaglanej (patrz wskazówka)50 g
-
gumy ksantanowej (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
gumy guar (patrz wskazówka)¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
wody, schłodzonej180 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
181.1 kcal /
760.6 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
165.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45 min
Karczochy w oliwie
1 godz. 40 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Bułki na parze
2 godz.
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
1 godz. 15 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min