Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
-
300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g mąki kukurydzianej
-
50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
-
50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
180 g wody, schłodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
165.8 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
760.6 kJ /
181.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 Min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 Min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 Std. 45 Min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Ciasto francuskie szybkie
1 Std. 20 Min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 Std. 25 Min
Wiedeńskie czekoladki
50 Min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 Min
Gęś pieczona z jabłkami
5 Std.
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 Std.
Chleb bezglutenowy
3 Std. 20 Min
Makowiec na biszkopcie
2 Std. 15 Min