
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
-
300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g mąki kukurydzianej
-
50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
-
50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
180 g wody, schłodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
181.1 kcal /
760.6 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
165.8 mg