Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
-
300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g mąki kukurydzianej
-
50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
-
50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
180 g wody, schłodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
165.8 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
760.6 kJ /
181.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort geoda
6 godz.
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min