Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)

Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji

Składniki

  • 300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 140 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
  • 50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 180 g wody, schłodzonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 181.1 kcal / 760.6 kJ
Białko 0.7 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 165.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...