Urządzenia i Akcesoria
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
Składniki
Kruchy spód
-
80 g cukru
-
120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Jabłka
-
4 - 6 jabłek twardych (łącznie ok. 1000 g, patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
150 g cukru
Pieczenie i krem budyniowy
-
40 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
masło do natłuszczenia
-
80 g cukru
-
5 - 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
35 g skrobi kukurydzianej35 g skrobi ziemniaczanej
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
4 godz. 30 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Rurki z kremem
3 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min