Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
- 250 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 2 sachets de sucre vanillé
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 197 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Fraisier
15 godz.
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4 godz.
Crème pâtissière au caramel
50min
Paris-Brest
3h
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Crème brûlée à la vanille
3h 45 min
Crème pâtissière XXL
15min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Choux chantilly et fruits rouges
2 godz.
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min