Urządzenia i Akcesoria
Crème pâtissière au chocolat
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
1 portion
Składniki
-
500 g de lait
-
50 g de farine de blé
-
2 œufs entiers
-
2 jaunes d'œufs
-
60 g de sucre en poudre
-
80 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
511 mg
Białko
49 g
Kalorie
6069 kJ /
1452 kcal
Tłuszcz
74 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
39 g
Węglowodany
141 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® et moi n°38
46 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Fraisier
15 godz.
Chocolat liégeois
4 godz. 30 min
Paris-Brest
3 godz.
Crème pâtissière au caramel
50 min
Crème pâtissière XXL
15 min
Brioche à la mie filante
3 godz. 30 min
Choux à la crème
1 godz. 5 min
Cannelés vanille, caramel beurre salé et cacahuètes
12 godz.
Saint-Honoré
3 godz.
Flan sans pâte
6 godz.
Religieuse au café
4 godz. 40 min
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35 min