Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6069 kJ / 1452 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 141 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 511 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Crème pâtissière au caramel
50min
Paris-Brest
3 Std.
Choux à la crème
1h 5min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Crème pâtissière à la pistache
30min
Crème pâtissière XXL
15min
Far breton aux pruneaux
1h
Chouquettes du goûter
35min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min
Flan sans pâte
6 Std.