Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile, pour le moule
- 5 pommes (650 g env.), coupées en morceaux
- 10 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 180 g de farine de sarrasin
- 60 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
- 3 œufs bio
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1579.5 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 323 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au yaourt de brebis
40min
Gâteau chocolat-courgette sans beurre
1 godz.
Gâteau fitness aux pommes
1 godz.
Cake pomme et cannelle
55 min
Flan aux pommes
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 godz. 10 min
Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs
1h 5min
Clafoutis aux cerises
45min
Clafoutis aux pommes et amandes
1 godz.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50min
Gâteau pommes-cannelle
1 godz.