Gâteau léger aux pommes
TM6 TM5 TM31

Gâteau léger aux pommes

3.5 (6 ocen)

Składniki

  • huile, pour le moule
  • 5 pommes (650 g env.), coupées en morceaux
  • 10 g de jus de citron
  • 80 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 180 g de farine de sarrasin
  • 60 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
  • 2 c. à café de levure chimique sans gluten (1 sachet)
  • 3 œufs bio

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1579.5 kJ / 376.5 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
5.7 g
Sód
323 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy