Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 gousse de vanille
- 300 g de lait entier
- 100 g de crème liquide entière
- 80 g de sucre en poudre
- 3 jaunes d'œufs
Le jour même
- 150 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 4 poires
- 1 gousse de vanille
- 150 g de chocolat noir, en morceaux
- 50 g de lait
- 2 c. à soupe d'amandes effilées
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3995.8 kJ / 955 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 115.9 g
- Tłuszcz
- 52.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.8 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de mûres et d'oignons
6 godz. 50 min
Tarte amandine aux poires
2 godz. 30 min
Tarte Tatin
1h
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 min
Tartines de pain de mie, coulis de tomates, compotée d’oignons rouges et coppa
2 Std. 45 Min
Tarte aux fraises et crème au citron
12 Std. 20 Min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Pannacotta à la cerise
3h 30 min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1h 30 min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10 min