Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pancetta a cubetti (dolce o affumicata)
- 200 g di radicchio trevisano a listarelle
- 130 g di brodo vegetale
- 320 g di pasta, formato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314.8 kJ / 553.3 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1164.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con crema di fave
40min
Pasta verze e pancetta
40min
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30min
Pasta agretti e ricotta
45min
Penne di mais con radicchio rosso e taleggio (senza glutine)
40min
Risotto radicchio e uva
40min
Risotto carciofi e speck
40min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40min