Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 30 g de puerro
- 30 g de zanahoria
- 150 - 160 g de lacón desalado
- 100 - 120 g de morcillo de ternera en trozos
- 100 - 120 g de tocino entreverado curado asturiano
- 1 chorizo asturiano (aprox. 100 g)
- 1 morcilla asturiana (aprox. 100 g)
- 1000 g de agua
- 400 g de patatas en trozos
- 800 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1932 kJ / 462 kcal
- Białko
- 26.62 g
- Węglowodany
- 33.36 g
- Tłuszcz
- 24.69 g
- Błonnik
- 7.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas con costillas
45 min
Judías blancas con chorizo
50 min
Guiso de judías pintas con arroz
40 min
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1h
Lentejas estofadas para dos
2h 30min
Lentejas guisadas
50 min
Judías blancas con chorizo
40 min
Cocido madrileño
2 Std. 15 Min
Judías blancas a la hortelana
45 min
Cocido madrileño para dos
2h
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Judías blancas a la toscana
35 min