Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 rebanada de pan del día anterior
- 1 conejo entero en trozos (1000-1200 g)
- 4 pellizcos de sal
- 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 dientes de ajo
- ½ cucharadita de pimentón picante
- 2 ramitas de perejil fresco
- 200 g de vino blanco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con conejo
50min
Conejo a las finas hierbas
50min
Conejo a la huertana
45 min
Conejo a la mostaza
50min
Conejo en doble cerveza
5h
Conejo guisado con puré de patatas
1h 10min
Conejo al chilindrón
1h
Conejo al cava
1h
Conejo al ajillo con setas
40 min
Conejo a la cazadora
50min
Conejo al tomillo
45 min
Arroz con conejo
1 Std. 15 Min