Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas (chirlas o chochas)
- 2 tarros de fabes cocidas (en conserva), judiones o alubias blancas cocidas (800 g)
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón
-
600
g de caldo de pescado
lub 600 g de agua con 2 cucharaditas de sal - 1 hoja de laurel seca grande
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Potaje de vigilia
30min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Guiso "mar y tierra"
50min
Alubias con gambas
20 min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Garbanzos con almejas para dos
50min
Judiones de la Granja con oreja
30min
Fabes con pulpo
45min
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Marmitako
40min
Arroz con bogavante
1h