Fabes con almejas

Fabes con almejas

4.6 320 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de almejas frescas (chirlas o chochas)
  • 2 tarros de fabes cocidas (en conserva) judiones o alubias blancas cocidas (800 g)
  • 300 g de cebolla cortada en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharada de pimentón
  • 600 g de caldo de pescado
    600 g de agua, con 2 cucharaditas de sal
  • 1 hoja de laurel seca grande
  • 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
  • 1 cucharada de perejil fresco picado (para decorar)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 300 kcal / 1260 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...