Edamame-Garnelen-Salat

Edamame-Garnelen-Salat

4.7 115 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Gurke geschält, die Enden abgeschnitten
    350 g
  • Radieschen
    100 g
  • Wasser
    600 g
  • Edamame TK, aufgetaut
    300 g
  • Sesamöl, geröstet
    40 g
  • rote Chilischote, frisch in dünnen Ringen
    1
  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Garnelen, roh, geschält trocken getupft
    250 g
  • Mango reif, in Würfeln (5 mm)
    200 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    3
  • Koriander abgezupft
    5 - 10 g
  • Reisessig
    15 g
  • Sojasauce
    20 g
  • brauner Zucker
    1 - 2 TL
  • Salz
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 938 mg
Białko 17 g
Kalorie 1109 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...