Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait, et un peu pour la dorure
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- beurre, pour le plat
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 683 kJ / 161.2 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 127.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain cocotte
2h 20min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pains au chocolat express
2 Std. 45 Min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30 min
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min