Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait, et un peu pour la dorure
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- beurre, pour le plat (opcjonalnie)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 683 kJ / 161.2 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 127.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4u.
Pain sucré
1 Std. 30 Min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Couronnes de Pâques
3小时 45 分钟
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min