Petits pains au lait

Petits pains au lait

4.7 484 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 pièces

Składniki

  • 150 g de lait et un peu pour la dorure
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 50 g de sucre en poudre
  • 25 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • beurre (opcjonalnie) pour le plat
  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 œufs
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 161.2 kcal / 683 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 127.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...