Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œuf
- 80 g de beurre (dont 50 g en morceaux et 30 g en dés)
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Kouglof alsacien
4h 20min
Stollen
3h 45min
Pâté lorrain
15ωρ. 30 λεπτ.
Papet jurassien
2 godz. 45 min
Gâteau battu
3 Std.
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Gâteau de ménage
2 godz. 45 min
Pain sucré
1h 30min
Kouglof
3h 20min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Tarte au libouli
2 godz. 45 min