Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de lait
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œuf
- 80 g de beurre (dont 50 g en morceaux et 30 g en dés)
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2u.
Pain sucré
1h 30 min
Tarte au sucre
3u. 50min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Petits beignets de carnaval
3h
Soupe d'alpage
40min
Galette beurrée dunkerquoise
3h
Grand financier à la noisette
55min
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Moelleux coco et cœur coulant chocolat
2h 30min
Le pain bénit
2h 30min
Gâteau de ménage
2u. 45min