![Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive) Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f014b08e79c5c67cba4489454797895c/Derivates/e42d0f7d3079489a2841c61e32ba79e63646c318.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g sugar
- 20 lemon myrtle leaves
- 500 g macadamia nuts
- 600 g honey
- 180 g ghee, plus extra to grease
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 300 g filo pastry
- 1 tsp ground lemon myrtle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066.6 kJ / 493.9 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.4 mg
Alternatywne przepisy
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Korean Bo ssam
29 Std. 20 Min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 godz.
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3h 35min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Warm wasabi potato salad
30 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Lebanese-style hommus
13sa 15 dk