Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 200 g de farine T 130
- 10 g de sel
- 20 g de beurre
- 100 g d'abricots secs moelleux, coupés en deux
- 100 g de pistaches vertes, émondées
- 100 g de noisettes
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9169 kJ / 2170 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 128 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Baguette viennoise
2h 30 min
Baguette au sarrasin
15ωρ. 25 λεπτ.
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain lagana grec
3 Std. 15 Min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30 min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Miche de petit épeautre
3 Std. 35 Min
Pain aux céréales, abricots et figues
2j 15 menit
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min