Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 200 g de farine T 130
- 10 g de sel
- 20 g de beurre
- 100 g d'abricots secs moelleux, coupés en deux
- 100 g de pistaches vertes, émondées
- 100 g de noisettes
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 9169 kJ / 2170 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 128 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain aux fruits secs
3小时 45 分钟
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain de campagne
3小时 45 分钟
Petits pains au lait
1h 45min
Gressins italiens
1hod. 55min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min