Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 2 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine de Kamut®
- 150 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4206 kJ / 991 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au maïs portugais
5h
Pains de seigle au citron
3u. 50min
Pickles de légumes express
48h
Bretzels allemands
2h 15min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Pain moulé aux graines
3u. 50min
Pain au levain
17 Std.
Petits pains au seigle
12h
Pain cocotte seigle et épautre
2sa 40 dk
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Pain maison au maïs
2h 30min
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min