Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 2 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine de Kamut®
- 150 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4206 kJ / 991 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Baguettes au levain
15u.
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Baguette au sarrasin
15h 25 min
Pain au levain
17h
Pain lagana grec
3u. 15min
Levain de blé aux pommes
72 godz. 20 min
Pain de campagne au levain
28h 10min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Mon pain de campagne maison
4h 40min