Champignons fermentés

Champignons fermentés

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 bocaux

Składniki

  • 500 g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), nettoyés (voir "Conseil(s)")
  • 150 g d'oignons émincés en lamelles (1 cm)
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 150 g de vinaigre blanc 10 %
    150 g de vinaigre de cidre
  • 10 g de sel
  • 10 g de sucre en poudre
  • 4 feuilles de laurier déshydratées
  • 12 poivre noir en grains
  • 4 c. à café de graines de moutarde
  • 8 poivre de la Jamaïque en grains

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 1577.4 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 348.2 kJ / 83.2 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...