Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune, le zeste et le jus
- 400 g de sucre en poudre
- 800 g de carottes, coupées en morceaux (3 cm)
- ½ gousse de vanille (les graines seulement)
-
20
g de rhum (opcjonalnie)
lub 20 g de cognac (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 925.7 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30min
Confiture d'ananas à la vanille
25min
Sirop de vin chaud
8 Std. 45 Min
Gratin de poisson et pommes de terre
1h 10min
Yaourt au chocolat (nouvelle recette)
12 Std. 25 Min
Petits gratins de bananes
50min
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40min
Confiture concombre-vanille
20min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Orangeade à la fleur d'oranger
2 Std. 20 Min
Crème dessert au thym citron
30min