Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune, le zeste et le jus
- 400 g de sucre en poudre
- 800 g de carottes, coupées en morceaux (3 cm)
- ½ gousse de vanille (les graines seulement)
-
20
g de rhum (opcjonalnie)
lub 20 g de cognac (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 925.7 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au coulis de mangue
1u. 50min
Confiture pomme et citron à la vanille
40 min
Compote à l'orange et crémeux de fromage blanc
1h 25 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Crème de banane à la fraise
2u. 50min
Crème d'abricot aux perles du Japon et compotée de pêches à la verveine
1u. 50min
Marmelade de clémentines
40 min
Confiture pomme, amande, fève tonka
45 min
Gelée de raisin
6h
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 min
Milla de potiron
1h 10 min
Confiture courge-orange
6h