Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 grains de poivre de la Jamaïque
- 4 grains de poivre noir
- ½ c. à café de piment séché en flocons
- 30 g de cassonade
- 1 c. à café de paprika
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 10 g d'huile végétale
- 400 g de bananes bien mûres, coupées en rondelles
- 40 - 50 g de vinaigre de vin blanc
- 100 g d'eau
- ½ - 1 c. à café de sel
- feuilles de coriandre fraîche, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2790.7 kJ / 667 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 1438 mg
Alternatywne przepisy
Muffins à la banane, glaçage Passion
40 Min
Ketchup maison
1h 10min
Porc effiloché taïwainais
1 Std. 40 Min
Pain créole aux achards
1hod. 15min
Travers de porc sauce au café
40 Min
Tofu crémeux
12 godz. 50 min
Bhajis à l'oignon avec sauce à la coriandre et au piment
1hod.
Lait de noisette
45 Min
Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)
55 Min
Travers de porc sauce barbecue
4h 25min
Galettes de spaghetti de patates douces (latkes)
55 Min
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45 Min