Ketchup à la banane mûre

Ketchup à la banane mûre

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 bocal

Składniki

  • 6 grains de poivre de la Jamaïque
  • 4 grains de poivre noir
  • ½ c. à café de piment séché en flocons
  • 30 g de cassonade
  • 1 c. à café de paprika
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 10 g d'huile végétale
  • 400 g de bananes bien mûres coupées en rondelles
  • 40 - 50 g de vinaigre de vin blanc
  • 100 g d'eau
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • feuilles de coriandre fraîche (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 667 kcal / 2790.7 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 145 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1438 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...