Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
- 150 g de cebolla en cuartos
- 70 g de mantequilla
- 100 g de vino blanco
- 40 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de sal
- 15 g de harina de trigo
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2913.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granizado de café y leche condensada
5 min
Ñoquis a la carbonara
15min
Ensaladilla de gambas
1h
Pincho de pulpo en salsa a la cerveza
1h 10min
Pollo con chocolate y arroz basmati
35 Min
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4h 25min
Coquinas al ajillo
1h
Mejillones cremosos
30min
Mejillones al vino
30min
Salsa a la pimienta
20 min
Arroz rojo de carabineros
1h
Arroz negro con gambones y sepia
45min