Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
- 150 g de cebolla en cuartos
- 70 g de mantequilla
- 100 g de vino blanco
- 40 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de sal
- 15 g de harina de trigo
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2913.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aguja de cerdo encebollada al jerez
1h
Risotto de setas al cava
35 Min
Gratén de patata y pescado
1h 10min
Espaguetis negros con cebolla roja y gambones
1h
Torrijas con leche condensada y salsa de chocolate negro
45min
Tartar de champiñones
20min
Crema de calabaza con langostinos dorados
1h
Berberechos al cava
25min
Patatas sorpresa con morcilla
50min
Ensaladilla de gambas
1h
Mejillones cremosos
30min
Patatas revolconas extremeñas con secreto ibérico
1h