Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de chipirones enteros frescos medianos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 2 pellizcos de sal
- 1 guindilla roja seca (sin pedúnculo ni semillas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Calamares con pisto
45 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Rodaballo con patatas panadera
40 Min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min.
Chipirones encebollados (Maganos)
40 Min
Chipirones a la marinera
25 min.
Dorada con guarnición de pimientos
2sa 45 dk
Ventresca de bonito con salsa de soja, jengibre y ajos
1h
Chipirones rellenos
1u. 10min
Salpicón de marisco
20 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min