Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 700 g beetroot, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 75 g fresh horseradish, peeled (see Tips)
- 40 g red wine vinegar
- ½ tsp ground caraway seeds
- 1 tbsp white sugar, to taste (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 104.6 kJ / 25 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 94.7 mg
Alternatywne przepisy
Soy Dressing
5min
White chocolate and pistachio madeleines
4 Std. 35 Min
Lime and ginger dressing
30 min
Salsa verde
5min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5h 15min
Pear and burghul salad
40 min
Sardines with tomato couscous
55 min
Crayfish pâté
4h 45min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
All-in-one chicken congee
35 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min