Urządzenia i Akcesoria
Pear and chocolate frangipane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions
Składniki
Pastry
-
raw sugar30 g
-
raw almonds20 g
-
plain flour plus extra for dusting210 g
-
cocoa powder10 g
-
unsalted butter chilled, plus extra for greasing130 g
-
salt (optional)1 pinch
-
egg yolk1
-
natural almond extract¼ tsp
-
water1 - 2 tsp
Filling
-
raw almonds230 g
-
white sugar140 g
-
dark chocolate200 g
-
unsalted butter130 g
-
eggs4
-
natural almond extract1 tsp
-
pears peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)2
Apricot glaze
-
apricot jam50 g
-
water1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
41.7 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1779.5 kJ /
423.7 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Far Breton with prunes
2 godz.
Panforte
1 godz. 30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Almond and pear tart
40 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Cherry and peach loaf
1 godz. 55 min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Pork and chicken terrine
3 godz. 20 min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2 godz. 40 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.