Pear and chocolate frangipane

Pear and chocolate frangipane

4.7 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions

Składniki

Pastry
  • raw sugar
    30 g
  • raw almonds
    20 g
  • plain flour plus extra for dusting
    210 g
  • cocoa powder
    10 g
  • unsalted butter chilled, plus extra for greasing
    130 g
  • salt (optional)
    1 pinch
  • egg yolk
    1
  • natural almond extract
    ¼ tsp
  • water
    1 - 2 tsp
Filling
  • raw almonds
    230 g
  • white sugar
    140 g
  • dark chocolate
    200 g
  • unsalted butter
    130 g
  • eggs
    4
  • natural almond extract
    1 tsp
  • pears peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
    2
Apricot glaze
  • apricot jam
    50 g
  • water
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 423.7 kcal / 1779.5 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 41.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...