Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 68.2 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Apricot Danish slice
40min
Yoghurt cake
1h 40min
Peach and plum upside-down cake
50min
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Lime sour cream bundt cake
50min
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h