![Almond and pear tart Almond and pear tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F577250F-3839-495D-91C1-AC104D34B59C/Derivates/7AEE81B3-B1F1-44C6-A370-1FD6394A8FBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 68.2 mg
Alternatywne przepisy
Apricot Danish slice
40min
Santiago cake
1 godz. 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1hod. 15min
Lime sour cream bundt cake
50min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2hod. 30min
Jaffa madeleines
30min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Mixed berry clafoutis
40min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Panforte
1 godz. 30 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.