Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker und 2-4 EL zum Bestreuen
- 700 g Pflaumen, reif, fest und entsteint
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, nur das Mark, ausgekratzt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
- 65 g Mehl
- ¼ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Rote-Bete-Carpaccio
20min
Zwiebel-Ricotta-Küchlein mit Salbei
1h
Apfeltarte
1h
Scones mit Aprikosen und Haselnüssen
30min
Gemüsetarte mit Halloumi
1 Std. 10 Min
Pflaumen-Clafoutis
1h 15min
Kräuter-Parmesan-Kekse
1h 35min
Gefülltes Gemüse (Les petits farcis des légumes à la provençale)
1h 30min
Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen
20min
Birnenmus mit Ingwer und Vanille
1 Std. 25 Min
Thunfischpizza quattro stagioni
1h