Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen

Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen

4.5 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Fenchelknollen in Stücken
    350 g
  • Essig
    50 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Orangen, unbehandelt von 1 Orange 1 TL Schale fein abgerieben und 70 g Saft ausgepresst und 2 Orangen filetiert
    3
  • Senf
    10 g
  • Agavendicksaft
    35 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Pinienkerne (3 EL)
    50 g
  • Minze gehackt
    1 - 2 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 656 mg
Białko 3 g
Kalorie 1114 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...