Gedämpftes Kräuterfilet mit Marktgemüse und Blattsalat

Gedämpftes Kräuterfilet mit Marktgemüse und Blattsalat

3.7 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Dill-Joghurt-Marinade
  • Dill abgezupft
    5 g
  • Joghurt, 1,5% Fett
    100 g
  • Essig
    20 g
  • Wasser
    50 g
  • Schmand
    50 g
  • Öl
    40 g
  • Senf, mittelscharf
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    5 g
Kräuterfilet und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Rosmarin abgezupft
    20 g
  • Thymian abgezupft
    10 g
  • Sonnenweizen (z. B. von Ebly®)
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    700 g
  • Möhren (ca. 2 cm dick), längs halbiert
    200 g
  • Fenchel in Scheiben (5 mm)
    150 g
  • Babymais, aus dem Glas abgetropft
    190 g
  • Schweinefilet
    500 g
  • Kräutersalz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • gemischter Blattsalat zerzupft
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 470 kcal / 1968 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 772 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...